La periodista Pilar Rahola ha publicat S.O.S. Cristians (Columna), un llibre que denúncia la persecució dels cristians tant en països on l'islamisme «s'ha convertit en llei» com en estats que formen part de la ONU. Rahola ha plantejat el volum com un «crit a la consciencia» per posar en el relat de la societat un tema que afecta a milions de persones però que a Occident «hem decidit no veure».

El treball «colpidor», «compromès» i «cru» explora casos documentats i contrastats per Rahola com el fet que Corea del Nord «és el pitjor lloc on ser cristià» en ser traslladats a camps de treballs o a l'Índia que, segons apunta la també analista política, les comunitats cristianes «estan assetjades».

«És un tema que no té res a veure amb les religions, sinó amb la llibertat. Jo no sóc creient però no pot ser que per ser-ho puguis ser assassinat al món», diu Rahola.

Rahola ha explicat que la va colpir que un fenomen «tant massiu» que implica a milions de persones «sigui silenciat a Occident» on precisament hi predomina el catolicisme i el protestantisme.