L'Institut d'Estudis Catalans va posar en marxa ahir el Simposi Internacional Prudenci i Aurora Bertrana, dedicat a la figura dels dos escriptors, i que tanca els actes commemoratius inclosos en l'Any Bertrana. Aquest simposi s'havia de fer el mes de desembre però la intervenció dels comptes de la Generalitat va fer que s'hagués d'ajornar.

Està organitzat per l'Institut d'Estudis Catalans, la Institució de les Lletres Catalanes i la Universitat de Girona i compta amb la col·laboració d'Any Bertrana, la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent (UdG), el Departament de Filologia i Comunicació (UdG) i l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes (UdG).

El simposi va quedar inaugurat amb la presència de Joandomènec Ros (IEC) i Oriol Ponsatí-Murlà (comissari de l'Any Bertrana), entre d'altres.

L'acte acadèmic va estar dividit en dues parts, el matí dedicat a Aurora Bertrana i la tarda a Prudenci. La conferència inaugural va anar a càrrec de Bertrand Lévy (Universitat de Ginebra) que va parlar sobre Aurora Bertrana, l'écriture de voyage.

Entr altres ponents, hi va haver Enric Bou (Università Ca'Foscari, Venezia) sobre El que dic és veritat. Aurora Bertrana i la literatura autobiogràfica, i Adriana Bàrcia amb Aurora Bertrana, la dona que estimava els salvatges. Mita Casacuberta (UdG) va parlar sobre Prudenci Bertrana i la revisió del modernisme. També van parlar Xavier Pla (UdG) sobre El caçador d'històries. La literatura cinegètica de Prudenci Bertrana, Jordi Cornellà (University of Glasgow), Provocació i escàndol a l'obra de Prudenci Bertrana i Xavier Sanjuan (Ajuntament de Tordera), Prudenci Bertrana: una vida entre la realitat i la ficció.