El Festival Ítaca ha anunciat per al 15 de juny al Teatre Municipal de Palafrugell l'actuació de la banda anglesa Asian Dub Foundation, que posarà música en directe a l'emblemàtica pel·lícula francesa L'Odi ( La Haine), en l'única actuació confirmada de la banda en aquest format a Catalunya.

Aquest espectacle crea un ambient únic a través d'un viatge especial entre els fotogrames i la banda sonora original interpretada en directe.

Steve Chandra, Dr Das i Brian Fairbairn són, respectivament, guitarra, baix i bateria d'Asian Dub Foundation (ADF), una banda que sempre ha estat involucrada política i socialment. El seu àlbum més aclamat per la crítica, Enemy of the Enemy, inclou un relat-cançó inspirat en aquesta mateixa pel·lícula que reflecteix el seu profund compromís social.

La pel·lícula, que l'organització del festival considera «més actual que mai», és interpretada per Vincent Cassel i descriu la tensió viscuda a París després de la mort d'un noi per part de policia francesa.

La seva cruesa l'ha convertida en una obra d'autèntic culte, arribant al número 32 en la rànquing de les millors 100 pel·lícules de la revista especialitzada Empire Magazine.

Aquest projecte que combina l'art visual amb la música en viu ha girat per tot el món i arriba al Festival Ítaca aquest juny, dins la gira internacional de la banda anunciada ahir, que inclou ciutats com Donostia o Saragossa, entre altres d'Europa.

De La Llevantina a la platja Gran

D'altra banda, l'organització de l'Ítaca ha decidit canviar la ubicació dels concerts d'Ítaca Sant Joan que tindran lloc els dies 22 i 23 de juny a l'Estartit. La doble nit de concerts tindrà lloc a la Platja Gran de l'Estartit, molt a prop de l'emplaçament de les darreres edicions, la plaça de La Llevantina, situada al mateix passeig marítim del municipi.

El festival ha decidit canviar l'emplaçament davant el previsible augment de públic aquest any a causa de la bona marxa de la venda d'entrades. Aquest canvi d'emplaçament permetrà ampliar l'espai d'aforament de la zona de concerts i incrementant els diversos serveis.

Txarango, Che Sudaka, Doctor Krápula i DJ Karlixx -el divendres 22- i Ebri Knight, Germà Negre, Pachawa Sound, Koers i DJ Gambeat Radio Bemba Sound System, baixista de la mítica formació Mano Negra de Manu Chao -el dissabte dia 23- formen el cartell de luxe de les dues nits festives del cap de setmana de Sant Joan.

El festival ha avançat la conferència d'enguany que serà protagonitzada per l'escriptor gallec Xesús Miguel de Toro Santos, més conegut com a Suso de Toro, que el proper 17 de maig impartirà al centre cultural La Mercè de Girona la xerrada Literatura i llibertat.