El terrat de l'Oficina de Turisme de Girona no rebrà Els Catarres aquest dissabte en l'inici de la setena edició de l'Strenes. L'organització del festival Strenes, juntament amb el grup i l'ajuntament de la ciutat han decidit suspendre concert inaugural , un dels més emblemàtics i el més multitudinari - l'any passat 10.000 persones van apropar-se a escoltar Txarango-. El motiu és per una qüestió de "principis", explica el director de l'Strenes, Xavi Pascual. "Aquesta és la nostra aportació a no normalitzar la situació que estem vivint", ha reblat.

En aquest vídeo, el director d'Strenes, Xavi Pascual, Eric Vergés d'Els Catarres, i el regidor de Cultura, Carles Ribas, expliquen els motius que els han portat ha suspendre el concert.

{C}

El passat mes de novembre, l'ajuntament de Girona ja va decidir suspendre alguns actes de les Fires de Girona, entre ells alguns concerts a les barraques de la Copa, i els focs artificials del darrer dia, en motiu dels empresonaments de polítics independentistes.

El cantant de Els Catarres, Èric Vergés, ha lamentat haver pres aquesta decisió, malgrat que tenen "molt clar" que no podien "cantar a l'alegria en un dia tan trist". Vergés ha explicat que a la banda li feia "molta il·lusió" poder tocar en un espai com el terrat de l'Oficina de Turisme de Girona. "Ens sap molt greu per tota la gent que ens volia venir a veure, però esperem que entenguin que no podem actuar en aquestes circumstàncies", ha assenyalat Vergés.

El músic ha denunciat que l'única cosa que s'alimenta per part de l'estat espanyol "és odi" i diu que se "senten atacats" per l'empresonament "dels líders polítics catalans". Vergés ha mostrat "gran impotència" per tot el que està succeint i, com Pascual, ha demanat que no es normalitzi "la situació que viu el país".

A l'acte també hi ha assistit el regidor de cultura de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, que ha agraït la disposició i la comprensió del grup. Ribas ha carregat contra l'estat espanyol i ha comparat el sentiment de "molts catalans" amb l'aspecte del terrat de l'oficina de Turisme. "Si avui els gironins passegen per la Rambla veuran que el terrat està buit, com el sentir de molta gent d'aquest país després del què va passar ahir", ha etzibat.

L'edil ha explicat que la decisió de suspendre la inauguració de l'Strenes havia estat "molt difícil", però reconeix que l'opinió coincidia amb la de tots els implicats. Ribas ha lamentat que "un concert bandera" com el que es fa cada edició de l'Strenes al terrat s'hagi suspès, però el regidor creu que "és el més lògic".

Emplaça al grup a una altra edició

Carles Ribas ha acabat la roda de premsa llançant una proposta a Xavi Pascual perquè torni a programar Els Catarres en una propera edició. Pascual ha recollit el guant, i de fet, ha explicat que el grup havia treballat "de manera especial" el concert d'inauguració.

Aquest dissabte també estava programada l'actuació de Bemba Saco a la Plaça del Vi. L'organització també ha cancel·lat aquest concert que s'hauria fet just després del que inaugurava el festival.

Ara Strenes no té cap altre acte fixat fins el proper dijous 5 d'abril. Serà el divendres 6, però, quan es començaran a veure els grans noms d'aquest any com Luz Casal, que actuarà al Teatre Municipal. Un concert que ja s'han exhaurit les entrades.

El mateix dia, a la Sala La Mirona de Salt (Gironès) l'encarregat de presentar el seu nou treball serà l'excomponent d'Obrint Pas Xavi Sarrià. Dissabte els plats forts són les actuacions de Roger Mas i Xarim Aresté, i el diumenge 8 el torn serà pel grup Los Sirex.