El Festival Strenes de Girona va cancel·lar ahir el concert inaugural al terrat de l'Oficina de Turisme de la ciutat amb el grup Els Catarres. La decisió es va prendre de mutu acord amb la banda, que va explicar que des de que es va saber l'empresonament aquest divendres dels consellers de la Genera destituïts van tenir «molt clar» que no tocarien.

El director del festival, Xavi Pascual, va explicar que ho han fet «per principis», i va confirmar que no es canviarà de dia. «Si tornem a programar el concert traiem força a la decisió. És el nostre gra de sorra per fer saber la nostra disconformitat amb el que està passant», va afegir Pascual.

El cantant del grup, Èric Vergés, va recordar que ells fan cançons que «criden a l'alegria i avui és un dia trist i no pas de celebració».

A l'acte també hi va assistir el regidor de cultura de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, que va agrair la disposició i la comprensió del grup. Ribas va carregar contra l'Estat espanyol i va comparar el sentiment de «molts catalans» amb l'aspecte del terrat de l'oficina de Turisme. «Si avui els gironins passegen per la Rambla veuran que el terrat està buit, com el sentir de molta gent d'aquest país després del què va passar ahir» [per divendres].