A l'ombra d'Henning Mankell, l'escriptor suec Stefan Ahnhem, guionista de l'adaptació televisiva de Wallander, ha iniciat amb la novel·la Mañana te toca a tí una nova sèrie negra protagonitzada pel detectiu Fabian Risk. La novel·la, que arriba a Espanya de la mà de l'editorial Roca, comença a la ciutat sueca de Helsingborg, molt pròxima al pont d'Oresund, que uneix Suècia amb Dinamarca, on troben dos homes brutalment assassinats, marcats amb alguns dels pecats que l'assassí semblava conèixer.

En una entrevista amb Efe, Ahnhem explica que l'única pista que es troba en les dues escenes del crim és una foto de classe de l'any 1982, amb dues cares ratllades. «Divuit homes i dones d'aquella foto encara estan vius, i un d'ells és el detectiu al capdavant del cas, Fabian Risk».

La novel·la d'Ahnhem se situa a l'entorn d'un pont similar al de la sèrie televisiva Bron ( El puente), tot i que aquesta ficció, aclareix l'autor, encara no s'havia emès quan ell va començar a escriure: «El meu propòsit era ambientar la història a la meva ciutat natal, Helsingborg, i encara que des d'allà en dies clars es veu Dinamarca, no volia, com fa la sèrie, implicar en la narració a Suècia i Dinamarca». De fet, en el cas de la sèrie, es tracta del pont que uneix la capital danesa, Copenhaguen. amb una altre ciutat sueca, Malmö.

A través de la trama de Mañana te toca a tí l'autor fa aflorar «no només el tema de la maldat de l'ésser humà, sinó també el 'bullying' referit a uns anys en els quals encara no es parlava d'assetjament escolar i que sembla el motiu que mou a l'assassí». Als seus inicis com a guionista, Ahnhem escrivia comèdia, però quan va dir que volia escriure suspens sempre li deien que no. «Finalment, vaig haver d'anar-me'n a Dinamarca i Noruega per fer projectes de gènere negre», explica.