El festival Strenes ha venut 12.000 de les més de 15.000 entrades que va posar a la venda. El certamen, que comença avui divendres, ha penjat el cartell de complet dels concerts de Luz Casal, Joan Dausà, Txarango, Sau30, Ramon Mirabet i el Pot Petit.

És precisament la cantant gallega Luz Casal la que assumeix la responsabilitat del concert inaugural, aquesta nit al Teatre Municipal de Girona, on actuarà per primera vegada per presentar el nou disc, Que corra el aire, després d'haver estat un temps allunyada dels escenaris.

Els concerts de Maria del Mar Bonet, Morcheeba, Roger Mas i La Pegatina també estan a punt d'esgotar localitats i a hores d'ara només queden un 24% de les entrades disponibles per a la sisena edició del festival.

Aquestes dades de venda superen les de qualsevol edició anterior. L'expectativa que genera el festival es palpa amb els més de 50 mitjans acreditats.

Els promotors esperen superar els 30.000 espectadors que van registrar l'any passat. El certamen s'havia d'inaugurar el 24 de març amb el concert al terrat de l'Oficina de Turisme de Girona però l'organització i el grup encarregat de l'actuació, Els Catarres, van decidir suspendre'l en solidaritat amb els «presos polítics».

Xavi Pascual, director de l'Strenes, ha celebrat «la millor arrencada de la història del festival» tot i que s'havien posat més entrades a la venda, fins a un total de 16.000, i la cosa podia no haver sortit bé, cosa que no ha passat.

Pascual destaca el fet que no hi ha artistes amb males xifres de vendes i això ell ho interpreta en el sentit que la marca Strenes «és de garantia també per als artistes emergents».

«Estem notant que aquest any també aquests artistes estan venent més, no només els artistes consolidats tenen èxit», ha dit el director.

El festival rep aquests dies signes de bona acollida de la Festa Major d'Strenes, que és un cap de setmana de concerts gratuïts a la plaça Catalunya amb una programació d'artistes de caràcter festiu. El festival va anunciar fa pocs dies la inclusió a la programació de Valtonyc, el cantant que està pendent d'entrar a presó, condemnat per algunes de les seves lletres.