El Museu del Cinema de Girona celebrarà demà una jornada de portes obertes en commemoració de la data de la seva inauguració, que es va esdevenir el 8 d'abril de 1998.

El museu ha informat en un comunicat que convida «a tothom» a conèixer la seva exposició permanent i tots els ginys que van deixar bocabadats els nostres rebesavis i la generació que va viure com eren les primeres projeccions de cinema. El museu ofereix visites comentades «per a tots els públics»

El 8 d'abril de 1998 s'inaugurava a Girona el Museu del Cinema, després de l'adquisició per part de l'Ajuntament de Girona de la Col·lecció Tomàs Mallol, una de les més importants d'Europa en la temàtica del precinema i cinema dels primers temps. El Museu del Cinema va esdevenir el primer museu de l'Estat dedicat al setè art.

Els actes del vintè aniversari van arrencar ahir divendres amb la taula rodona El cinema de la darrera dècada, i les activitats continuaran al llarg d'un any que presenta nous cicles com En diàleg, unes conferències on el cinema i el museu dialoguem amb altres disciplines.

L'escriptor Sergi Pàmies parlarà l'11 de maig sobre Cinema i literatura, i el crític teatral Marcos Ordoñez (1 de juny) relacionarà el setè art amb les arts escèniques.