09 de abril de 2018
09.04.2018

13 rapers denuncien "la deriva repressiva" al video 'Los borbones son unos ladrones'

La cançó col·lectiva vol "reptar la maquinària judicial" i recull les lletres condemnades als casos Valtonyc, Hasél i La Insurgencia

13.04.2018 | 17:13
13 rapers denuncien "la deriva repressiva" al video 'Los borbones son unos ladrones'

Resposta col·lectiva del món del hip hop. 13 artistes consagrats del rap estatal s'han unit per denunciar el que consideren que és una "deriva repressiva de l'Estat" amb la cançó i el videoclip coral Los borbones son unos ladrones, enregistrat a la presó Model de Barcelona.

Segons un comunicat de la discogràfica Propaganda pel Fet, el clip, que s'estrena aquest dilluns, recull les lletres condemnades als casos Valtonyc, Hasél i La Insurgencia per "reptar la maquinària judicial mitjançant l'assumpció col·lectiva de les responsabilitats penals".

El títol triat per aquesta cançó s'ha extret del tema No al Borbó de Valtonyc, pel qual el raper mallorquí ha estat sentenciat a 3 anys i 6 mesos de presó. Els seus impulsors reivindiquen que el hip hop "és i serà un clam col·lectiu de denúncia i d'empoderament".

Aquesta iniciativa va néixer el 20 de febrer arran d'una piulada viral de Pau Llonch, un dels cantants d'At Versaris, i ha aconseguit coordinar i aglutinar una resposta col·lectiva del món del hip hop. De fet, hi han participat artistes de totes disciplines d'aquest corrent musical com cantants de rap, turntablism, graffiters o break-dancers, que donen forma a una proposta de denúncia que se suma a la campanya del col·lectiu #NoCallarem.

Entre els 13 artistes que s'han sumat a aquesta cançó denúncia hi ha Frank T, Elphomega, Def Con Dos o Rapsusklei, que prenen partit al costat de bandes joves, consolidades i també emergents com Los Chikos del Maíz, La Raíz, ZOO, Machete en Boca o Tríbade. A més, ha comptat amb la participació de l'estrella de l'underground sud-americà Sara Hebe des d'Argentina

La Model, escenari del videoclip

El videoclip que acompanya el llançament de Los Borbones son unos ladrones s'ha enregistrat a la presó Model de Barcelona i ha comptat amb la participació de grups com Txarango, KOP, Gossos, Pirat's Sound Sistema o Smoking Souls, entre molts altres que han volgut alçar la veu contra la censura. 

Aquest projecte ha estat possible gràcies al suport de cooperatives del sector musical i cultural del país com Que Soni, Versembrant o Propaganda pel fet! El beat d'aquesta cançó ha estat creat pels músics Juan Pablo Balcazar (baix), Clara Peya (piano), Antonio Torres Vega (bateria) i Roger Martínez Solé (saxo)

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona