09 de abril de 2018
09.04.2018

Jordi Domènech parla sobre les veus de l'òpera, l'oratori, el recital i la música popular

El contratenor explora en una conferència al Caixafòrum Girona les particularitats de la veu d'autors com Bach, Mozart, Falla, Händel o Verdi

10.04.2018 | 07:11

Durant el mes d'abril CaixaForum Girona acull el cicle de conferències de divulgació musical Quina bona veu!, un recorregut de quatre conferències al voltant de les màximes expressions del cant: l'òpera, l'oratori, el recital i la cançó popular.

El contratenor osonenc Jordi Domènech ofereix aquest cicle de conferències que vol acostar-se al món del cant parlant dels mites que l'envolten i escoltant alguns dels cantants més destacats del segle XX per aprendre a valorar els diferents tipus de veus. 

A la primera sessió, La veu a l'oratori, es va fer un repàs a les veus que canten a les misses, rèquiems o motets. Aquest dimecres serà una oportunitat per poder aprofundir en les qualitats de la veu operística amb La veu a l'òpera. En aquesta conferència, es respondran preguntes clau per saber què necessita una veu per triomfar a l'òpera. D'aquesta manera, es parlaran de passatges emblemàtics de l'òpera d'autors com Strauss, Verdi o Mozart. 

Amb La veu al recital s'incidirà en l'emoció del cant i en com s'aconsegueix amb el gènere del lied i les melodies, posant una especial atenció a les obres més representatives de Schubert, Bellini, Monteverdi o Downland. 

Per últim, amb La veu a la música popular es tractarà l'arrelament d'aquest estil musical al llarg del temps, buscant demostrar com aquesta ha aconseguit introduir-se en obres de compositors d'un gran nivell com Beethoven, Brahms, Berio, Britten o Falla. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona