17 de abril de 2018
17.04.2018

Què recomanen els llibreters gironins?

Les recomanacions de les llibreries Calmot, Les Voltes, Llibreria 22, Llbreria Geli i Lliberia Empúries

22.04.2018 | 23:53

La diada de Sant Jordi emplena la ciutat de roses i llibres. Per ajudar-nos a escollir el llibre ideal entre tants de títols, els llibreters de cinc llibreries de Girona ens recomanen personalment tres llibres cadascun.

Des de les novel·les que més tirada tindran aquest Sant Jordi 2018, com l'última de Martí Gironell o Màrius Serra, fins a novel·les més desconegudes com La hija del pantano, passant per les novetats d'autors gironins com Jordi Dausà o Joan Colomer; sense oblidar als més petits, amb recomanacions de llibres il·lustrats com Els enamorats del llibre o Girafatxuum!

Llibreria Calmot

Per a la llibreria Calmot, especialitzada en literatura infantil i juvenil, aquest serà el seu primer Sant Jordi. La Mònica recomana Les vuit muntanyes, de Paolo Cognetti, una història de dos amics al llarg de tota la vida on «la muntanya hi és molt present constantment». En segon lloc, recomana Anatomia de les distàncies curtes, un recull de contes de Marta Orriols, molt actual i on es pot sentir identificat tothom. Per últim, recomana Els enamorats del llibre, de Frederic Laurent, un llibre il·lustrat, tant per petits com grans, on dos enamorats no es poden trobar, ja que estaran separats per l'enquadernació del llibre. Però al final «és el propi lector qui ajuda, qui acompanya que aquests dos enamorats s'abracin»


Llibreria Les Voltes

La Marta, de la llibreria Les Voltes, recomana, com no podia ser d'una altra manera, el llibre guanyador del premi Sant Jordi 2017, Jo sóc aquell que va matar Franco, de Joan-Lluís Lluís, autor de la Catalunya Nord. Una novel·la històrica amb la qual, segons la Marta, ens ho passarem molt bé.

La segona recomanació és ideal per a les persones a qui no els agrada tant llegir, Dies que duraran anys, de Jordi Borràs, és un recull fotogràfic de l'1 d'octubre.

En tercer lloc recomana Girafatxuum, de l'autor Gironí Carles Sala i il·lustracions de Purificación Hernández, un llibre acolorit i molt divertit, tant per petits com per grans. Per últim, recorda que l'any 2018 és l'any Pedrolo, i recomana qualsevol dels llibres de l'autor català, sobretot per als amants de la novel·la negra.
Llibreria Geli

No és fàcil trobar un moment de tranquil·litat a la llibreria Geli, però en Xavier Delós va fer un forat per a recomanar-nos tres llibres per aquest Sant Jordi.

El primer de tots, un llibre que creu que tindrà molta sortida, és el guanyador del Sant Jordi 2017 Jo sóc aquell que vam matar Franco, de Joan-Lluís Lluís. Tot i que està ambientat a la Guerra Civil, Delós remarca que no és un altre llibre sobre la guerra civil, és una ucronia, on els personatges tenen molta força.

També recomana Història d'un matrimoni, de Geri Gulliksen, una novel·la que parla de la quotidianitat, que tot i que sembla fàcil escriure sobre ella, no ho és gens.

Per últim, recomana un llibre d'un autor de Sant Feliu de Pallerols, Joan Colomer, El camí d'un nom, l'itinerari d'un pintor supervivent. Parla del càncer, de l'amistat, de la mort i de l'amor, un compendi de la vida de l'autor descrit com si pintés una tela en blanc.
Llibreria Empúries

La Maria Carme Ferrer, de la Llibreria Empúries, i presidenta del gremi de llibreters de Catalunya, comença recomanant un llibre que ha passat força desapercebut, La hija del Pantano, de Karen Dionne, una intriga psicològica molt interessant, que assegura que no es pot deixar de llegir fins a l'última pàgina.

La segona recomanació que ens fa és La villa de las Telas de Anne Jacobs, ambientat a principis de segle, on la protagonista serveix en una casa d'empresaris tèxtils. El llibre conté intrigues, històries d'amor i és ideal per a una bona estona. Per acabar, recomana l'última novel·la de l'escriptor de Besalú Martí Gironell, La força d'un destí, amb la que es va emportar el premi Ramon Llull 2018. Ferrer la destaca per ser sorprenent, diferent de tot el que Gironell ha fet fins ara. Parla sobre Jean Leon, un gran cuiner de l'època daurada de Hollywood, amb qui aprendrem història i sobretot els secrets del Hollywood de les dècades dels cinquanta i seixanta.Llibreria 22

En Jordi Gispert, de la Llibreria 22 comença recomanant una novel·la de Jordi Dausà, autor de Cassà de la Selva, Lèmmings. Un treball molt ben construït on el narrador parla directament al lector: està escrit en segona persona. Gispert destaca el llenguatge poc usat en literatura, políticament incorrecte, i molt viu i creïble.

En segon lloc, Bon dia són les vuit, d'Antoni Bassas, llibre sobre les vivències, anècdotes, col·laboradors del programa matinal de Catalunya ràdio en l'època que va ser conduït per Bassas.

La tercera recomanació és La novel·la de Sant Jordi, de Màrius Serra. Un llibre que és un joc, on Màrius Serra se situa com a personatge de la novel·la, on ha escrit un llibre que es diu Eleusis per sant Jordi, on hi ha uns assassinats, que es reprodueixen el dia de Sant Jordi. «És un metajoc de Sant Jordi que als llibreters, si més no, ens agrada molt. Hi ha molt ublicables, personatges del "mundillo"», comenta Gispert, que assegura que és una experiència molt divertida.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema