La Fundació Arrels, que atén les persones sense llar de Barcelona, llançarà el dia de Sant Jordiuna "col·lecció inèdita" i limitada de llibres fets a mà i estrenarà un canal de YouTube amb recomanacions literàries de persones que han viscut al carrer, entre d'altres iniciatives.

Llibres Sant Jordi 2018

La col·lecció de llibres, que disposa de vint títols, ha tractat d'"adaptar best-sellers" amb referències a la situació de les persones sense llar, per exemple amb el títol 'El cartón de Ana Frank', per "seguir desmuntant prejudicis", segons un comunicat.

Els llibres, que estan en blanc, pretenen "conscienciar" la ciutadania i posar èmfasi en "l'oportunitat per les persones sense llar de reescriure la seva història", i estaran a l'estand d'Arrels, d'on els visitants se'ls podran emportar a canvi d'un donatiu.

Llibres per Sant Jordi

La fundació també aprofitarà la jornada de Sant Jordiper llançar un nou canal de vídeos on persones sense llar parlen de literatura i recomanen llibres, tot això per "contribuir a trencar prejudicis" i posar de manifest un aspecte més de la vida de les persones que en algun moment han viscut al carrer.

Per Sant Jordi, Arrels també ha preparat altres activitats i materials, com 10.000 roses de feltre fetes a mà i la reimpressió del còmic 'Miguel, 15 anys al carrer', que explica la història de l'il·lustrador Miquel Fuster.

Des d'Arrels aprofitaran la jornada per fer difusió dels recomptes de persones sense llar que estan planejats als municipis de Terrassa, Barcelona, Badalona i Sant Adrià del Besòs i que es duran a terme en les pròximes setmanes per "dimensionar el sensellarisme a Catalunya".