Näos, Pangea Time, Festucs i President Xai han estat escollits pel jurat del Concurs de Música Emergent de Girona INTRO 2018 com a semifinalistes de l’edició d’aquest any.

El jurat, format per Ricard Humet, músic (Fias-ko, Orquestra Maribel) i director de SarriArt; Adrià Cortadellas, músic (Fetus, Sanjais) i comunicador cultural; Montse Ferrermoner, músic (Les Anxovetes, Clave de Sur), van valorar la qualitat musical, la tècnica, l’actitud sobre l’escenari i l’originalitat de les propostes en un veredicte que ha estat molt renyit.

A banda dels quatre semifinalistes també participaven a la primera fase del concurs, Strena’t a l’INTRO, inclosa dins la programació del festival Strenes, les bandes Haarp’e’Diem, guanyadors de la votació popular al concurs de Facebook, Mimetic Theory, Worth i Sisku.

Les semifinals tindran lloc el proper 22 de setembre a La Mirona de Salt, amb un nou jurat i un cap de cartell, encara per confirmar, que completarà les actuacions de les quatre bandes classificades. A la semifinal, el jurat escollirà dues bandes que actuaran a la final, a l’escenari de Sant Feliu dins la programació de les Fires i Festes de Sant Narcís.

El Concurs INTRO, organitzat per l’Espai Marfà i produït per Link Produccions, "és una bona oportunitat per a grups emergents, tant per iniciar una dinàmica com a banda, que fins al moment potser no tenien, com per tocar en escenaris en bones condicions tècniques i, per tant, fer un pas més en la seva trajectòria", asseguren des de l'organització.