Durant el vespre d'avui, divendres dia 20, les biblioteques de Girona oferiran propostes literàries i culturals per a tothom amb motiu de la sisena edició del projecte Revetlla de Sant Jordi, impulsat pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i en què col·labora l'Ajuntament de Girona.

Les activitats programades per les biblioteques van des de clubs infantils de lectura oberts a tothom, sessions de recomanacions de llibres per a petits i joves i tertúlies fins a tasts de vins literaris o punxades de recomanacions musicals.

Es podrà començar a gaudir de les activitats a partir de les 18.45 h, amb una sessió de recomanacions literàries a la biblioteca Ernest Lluch, i l'últim acte tindrà lloc a la biblioteca Carles Rahola a les 22 h, amb una xerrada on diferents conductors i conductores de clubs de lectura recomanaran títols als assistents.

En l'edició de 2017 van participar 7.500 persones a les 214 activitats programades que van organitzar les biblioteques d'arreu de Catalunya que es van sumar al projecte.

D'altra banda, el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme, que agrupa els gremis de floristes, llibreters i forners, va reafirmar ahir la seva voluntat d'aportar motius d'alegria en «moments convulsos» durant la Diada de Sant Jordi del dilluns vinent.

Ho va dir el president del consell, Miquel Donnay, en roda de premsa acompanyat dels líders gremials; la directora general de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta; el regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, i l'inspector de la Guàrdia Urbana David Martínez Vicién.

«Són moments convulsos i necessitem donar a la nostra ciutadania motius d'alegria», va remarcar Donnay a l'inici de la trobada, i va reivindicar el comerç de proximitat de tres àmbits representatius de la identitat i cultura catalanes.

Per celebrar aquesta tradició, que aquest any torna a celebrar-se en jornada laborable i coincidint amb l'Any del Turisme Cultural, la capital catalana acollirà 3.892 parades de roses i 980 de llibres, repartides en districtes però especialment concentrades al centre. Els floristes preveuen la venda de més de 7 milions de roses vermelles i 600.000 grogues.