Aquest any Palafrugell avança el seu acte central, la Lectura Continuada de l'obra de Josep Pla, al diumenge dia 22 d'abril. La lectura s'iniciarà a les 10 del matí amb l'obertura de l'acte a càrrec de Roger Torrent, President del Parlament de Catalunya. Aquesta 15a edició s'ha convertit en un acte tradicional que vincula la vila amb la figura literària de Josep Pla i reivindica el lligam de la llengua i el país.

La Lectura continuada de l'obra de Josep Pla comptarà amb la participació d'un centenar de persones que llegiran, entre les 10 del matí i les 2 del migdia, fragments de l'obra Llibre de Lectura, Recull de Jordi Pujol i Cofan (Ed. Destino, 1967). Una novetat més serà que, aquest any, es complementaran els fragments de la lectura amb la projecció de dibuixos de l'artista Lluís Bruguera. Clouran l'acte amb la participació de diferents membres del Govern de la Generalitat de Catalunya que són a l'estranger, entre ells Carles Puigdemont, a través de vídeos.

D'altra banda, el Sant Jordi del dilluns vinent va començar a animar-se ahir divendres gràcies a l'obertura de nombroses llibreries tot el cap de setmana, com a avantsala d'un Sant Jordi que caurà en dia laborable i que els llibreters esperen «espectacular».

Les previsions del sector són que els compradors s'animin ja dies abans a adquirir exemplars per als seus éssers estimats, una activitat que esperen que es repeteixi tot el cap de setmana, ja que les llibreries que vulguin podran obrir diumenge.

En roda de premsa fa uns dies, la presidenta del Gremi de Llibreters, la gironina Maria Carme Ferrer, va augurar que aquest any serà molt bon Sant Jordi en ser laborable i a l'espera que la gent compri durant més dies.

Va subratllar que les llibreries que vulguin estaran obertes aquest diumenge -a Barcelona seran gairebé totes-, en una festa amb descomptes que el dilluns seran del 10%, mentre que els dies previs poden arribar al 5%.

Canvi d'actes

Dilluns se celebrarà una jornada de Sant Jordi atípica al Palau de la Generalitat. No hi haurà la tradicional missa a la capella de Sant Jordi que oficia l'arquebisbe de Barcelona i tampoc es farà la benedicció de roses al Pati dels Carruatges del Palau.

El 155 també ha esborrat del programa d'actes institucionals la recepció de l'hereu i la pubilla, així com la del Gremi de Flequers de Catalunya. Uns actes que tradicionalment ha presidit el president de la Generalitat.

En canvi, es manté la jornada de portes obertes del Palau de la Generalitat d'11 a 19 h i el concert de carilló que es podrà escoltar a les 12 h i a les 18 h. També estarà oberta al públic la Biblioteca de Catalunya, de 10 a 19 h i hi haurà música i ball de sardanes.