Susanna Rafart, Ester Xargay i Joan Armangué són els guanyadors dels Premis Literaris de Cadaqués en les categories de Premi Quima Jaume (literari), a Rosa Leveroni (poesia) i a Carles Rahola (periodístic), respectivament. Els premis s'entregaran dissabte, a les onze del matí, a la Sala Art i Joia.

Susanna Rafart s'emporta el premi de "Reconeixement a la trajectòria literària", el premi Cadaqués a Quima Jaume. L'escriptora compta amb una obra molt sòlida tant el camp de la poesia, com en la prosa i l'assaig, traduïdes a diverses llengües. Ha obtingut altres guardons com el premi Carles Riba de poesia o el Cadaqués Rosa Leveroni.

El seu últim llibre, La fugida d'urània, un relat en prosa poètica que descriu un tipus de societat de la Barcelona de 1888 (Exposició Universal) amb uns protagonistes variats i singulars, com un pintor frustrat que s'incia en el camp de la fotografia, una noia de l'Eden Concer, una musa revolucionària o una dona menestral.

La guanyadora del premi Poesia Catalana, Cadaqués a Rosa Leveroni, ha estat Ester Xargai. Té un lloc destacat en el panorama literari actual. És poeta, vídeo-artista i agitadora cultural. La seva obra també s'estén a la novel·la, l'assaig i la traducció.

Finalment, el premi periodisme Cadaqués a Carles Rahola, ha estat per Joan Armangué i l'article Pelai Sala i Berenguer: el cadequesenc de Santiago de Xile, publicat el 8 d'agost al setmanari Empordà. El jurat valora que ha recuperat un personatge cadequesenc d'una gran complexitat, advocat i polític, investigant a fons les seves arrels i la seva projecció pública.

Nascut a Cadaqués, 1909) va col·laborar intensament, juntament amb el seu pare -Iu Sala-, en la modernització del seu poble i, més enllà, va incidir també en l´Empordà i en tota

Catalunya.