26 de abril de 2018
26.04.2018

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

Passabarret estrena l'adaptació en clau de circ de «Josafat»

La companyia de Valls estrenarà dissabte vinent un muntatge que explica per a un públic familiar la dramàtica història de Prudenci Bertrana ambientada a la Catedral de Girona. Adrian Schvarzstein dirigeix un espectacle interpretat pels actors Oriol Llop i María Cavagnero

26.04.2018 | 00:05
Passabarret estrena l'adaptació en clau de circ de «Josafat»

La companyia vallenca Passabarret estrena enguany l'adaptació de la novel·la modernista Josafat, de Prudenci Betrana, un fet inusual atès que es tracta d'una adaptació literària en clau de circ.

Passabarret ha convertit aquest clàssic de la literatura catalana ambientat a la Catedral de Girona en un espectacle de caràcter familiar, totalment narratiu i amb tècniques de circ que van des de l'acrobàcia als equilibris, passant pel llançament de ganivets, la perxa o el quadrant.

Josafat, dirigida per Adrián Schvarzstein, s'estrenarà al Teatre Principal de Valls aquest dissabte a la nit. L'obra també passarà pel Teatre Tarragona el 6 de maig, per la Fira Trapezi de Reus el 13 de maig, i pel Morell el 19 de maig.

Oriol Llop i María Cavagnero es converteixen en aquesta nova producció de Passabarret en els protagonistes de l'obra, Josafat i Fineta, tot convertint la passió de la novel·la en números de circ.

«Era tot un repte per a nosaltres», explica David Sancho, productor de l'espectacle, «ja que no teníem referents pel que fa a l'adaptació d'una novel·la, i ha estat un treball creatiu i d'investigació de molts mesos, que per fi veuran la llum».

Amb aquest objectiu, els vallencs han buscat uns socis de nivell per a la creació de Josafat. El virtuós de l'stick Guillermo Cides posa la música en directe a l'espectacle, amb aquest instrument força desconegut i del qual n'és tot un referent mundial. L'acròbata María Cavagnero, especialitzada en tècniques com els aeris o la roda cyr, va estar nominada com a artista revelació a la darrera edició dels Premis Nacionals de Circ Zirkòlika.

I finalment, el director Adrián Schvarzstein, que actualment treballa en projectes que passen per la direcció d'òperes i espectacles de teatre i circ a tot Europa, i que ha dirigit títols com Circus Klezmer, Kamchàtka o Lurrak.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona