L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha atribuït a la "discreció" la recuperació de dues peces de l'arqueta gòtica de Sant Martirià que estaven desaparegudes des del seu robatori el 1980 i que han estat trobades a Londres i Brussel·les, segons confirma aquest consistori i el Bisbat de Girona.

Noguer ha explicat avui que ja ha vist les dues figures i ha recordat que manté ferma la seva voluntat de seguir treballant perquè retornin les cinc que encara no han estat trobades.

L'alcalde ha explicat que les dues peces que han arribat a Banyoles es van trobar fa uns mesos i que, després de comprovar que eren les originals, tant l'ajuntament com l'advocat del Bisbat, Carles Mascort, es van posar "a treballar" des de la màxima discreció.

"Si no és així no s'hauria trobat mai", ha afegit Miquel Noguer, qui ha afegit que, "ara, cal ser igual de cautelosos fins que apareguin les altres cinc".

Respecte a les dues peces recuperades, Noguer ha detallat que s'hauran de "restaurar i tornar a l'arqueta", a l'hora que ha agraït "molt bona predisposició del Ministeri i de la Generalitat" en tot aquest assumpte.

Les dues figures, que són les de Sant Cristòfol i Santa Ana, es troben "en molt bon estat", segons l'alcalde, qui desitjaria que les peces estiguessin refetes per les festes de Sant Martirià a final d'octubre, "encara que l'important és que ja estiguin aquí".