06 de maig de 2018
06.05.2018

El Bòlit de Girona inaugura l'exposició «Nacionalismes d'un mateix»

06.05.2018 | 00:12
Moment inaugural de la mostra.

El Bòlit_PouRodó de Girona va inaugurar ahir l'exposició Nacionalismes d'un mateix, que recull els resultats de la sisena edició del projecte educatiu Bòlit Mentor. La mostra ha estat comissariada per Núria Güell, que n'ha estat la mentora, i és obra de les artistes Alba Mayol Curci, Imma Marco, Clara Pelegrin i Iris Torruella. L'exposició es podrà veure fins al 10 de juny.

El programa anual Bòlit Mentor es porta terme en col·laboració amb els instituts de secundària Santiago Sobrequés i Carles Rahola, de Girona, i Josep Brugulat, de Banyoles, en una aposta per la creativitat en l'àmbit educatiu.

Les quatre artistes visuals, seleccionades per concurs, s'han introduït en els centres i han treballat amb grups d'estudiants un projecte artístic compartit, mentre que la comissària de l'exposició ha fet l'acompanyament integral de l'experiència, fent de mediadora entre el centre d'art i el centre educatiu.

Irma Marco ha desenvolupat el seu projecte a l'institut Santiago Sobrequés; Alba Mayol Curci, a l'Institut Carles Rahola, i Clara Pelegrin i Iris Torruella ho han fet a l'Institut Josep Brugulat.

La proposta temàtica proposada per Núria Güell se situa dins del món de les xarxes socials amb el propòsit d'obrir un ventall de qüestions sobre el concepte i model d'identitat, partint de la idea que el subjecte, l'individu, va més enllà de les identificacions i categories imposades.

En paraules de la comissària, durant la darrera dècada s'ha vist com les comunitats s'han anat radicalitzant. Totes volen mostrar els seus símbols i expressar els seus valors públicament. Però també el subjecte, l'individu, la persona, s'ha tancat i radicalitzat sota una mena de nacionalisme d'un mateix.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona