El Terracotta Museu de la Bisbal d´Empordà va inaugurar fa uns dies l´exposició Javier Garcés. Escultures Ceràmiques, a la sala on exhibeix les mostres temporals. L´acte, presidit per l´alcalde de la localitat, Lluís Sais, va comptar amb l´actuació del cantautor Pau Blanc. La mostra es podrà veure fins al juliol.

Un dels objectius que té el museu és fer difusió de la ceràmica com una forma d´expressió artística. D´aquesta manera, el Terracotta Museu vol donar rellevància als artistes contemporanis que utilitzen la ceràmica com a matèria primera de les seves peces i obres. El protagonista de la nova proposta del museu és Javier Garcés, que des del Terracotta Museu consideren que «és un dels autors més influents i reconeguts del nostre territori en aquesta disciplina». Aquesta mostra es converteix en una retrospectiva dedicada íntegrament a l´obra de ceràmica de Garcés, nascut a Saragossa i resident a l´Empordà.

L´obra de Garcés

La sala d´exposicions temporals mostra, doncs, un recorregut per la seva obra escultòrica a través de la ceràmica. Aquestes peces es podran veure reforçades amb dibuixos i esbossos realitzats pel mateix artista. Aquesta selecció d´obres permet als espectadors veure la tècnica que ha emprat l´artista al llarg de la seva trajectòria i, segons gent propera al seu entorn, «són obres que no deixen de ser un reflex del seu entorn humà més proper». Des del mateix Terracotta Museu asseguren que l´estil de Javier Garcés «ha oscil·lat sempre entre allò genèric i allò singular, entre la sostracció de tot rastre d´individualització fins a la recreació hiperrealista en el més ínfim detall dels personatges que escolpeix, ennoblint les persones que retrata, però sense sublimar-les».

Encara que el gran protagonista de la mostra fos Javier Garcés, un cop acabada la inauguració de la nova exposició temporal, el músic Pau Blanc va oferir als assistents els temes del seu nou disc, El Jou, que ha estat produït pel també bisbalenc Aleix Bou, productor també de Mazoni, The Gramophone, Allstars o Núria Graham. Aquest primer treball del músic està format per deu temes que es mouen entre el pop d´autor, el folk i el pop rock, amb unes lletres que estan carregades d´ironia.