L'escriptor Miquel Martín i l'actriu Olga Cercós fan reviure l'obra de la poetessa Montserrat Abelló a la proposta literària Abelló Comentada, que ahir es va dur a terme a la biblioteca d'Arbúcies i que també s'escenificarà a Palamós, Banyoles, Pals, Salt, Platja d'Aro, Begur, Riudellots, Palafrugell, Blanes i Vidreres, entre altres poblacions.

La posada en escena s'emmarca en la commemoració del centenari del naixement de Montserrat Abelló (Tarragona, 1918 - Barcelona, 2014).

La poetessa va publicar el seu primer poemari amb quaranta-cinc anys, però la seva poesia, «fonda i lúcida», segons Miquel Martín, la va convertir ben aviat en una autora de referència.

Gran estudiosa de la llengua anglesa, va traduir i va difondre poetes anglosaxones com Sylvia Plath o Alice Walker. Sempre compromesa i inquieta, va participar de diverses iniciatives culturals i va reivindicar el paper de la dona en la literatura.

Els seus poemes, «vitals i serens», són un «reflex de les seves inquietuds i de les seves experiències, però transcendeixen l'anècdota personal per arribar a qualsevol lector».

La proposta Abelló comentada convida l'espectador a fer un recorregut per la seva vida i la seva obra. «L'objectiu és acostar, de manera amena i engrescadora, l'obra d'aquesta poetessa al gran públic».

L'actriu Olga Cercós assumeix les lectures i l'escriptor Miquel Martín i Serra, que ha fet la selecció de poemes, fa els comentaris de l'obra i la vida de l'autora.