Coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, que s'escau avui, 18 de maig, el Museu d'Art de Girona ha presentat la seva incorporació a Google Arts & Culture, la plataforma en línia gratuïta de Google que permet explorar l'art de manera inmersiva.

El Museu d'Art se suma a la plataforma amb la publicació de 126 imatges d'obres destacades de la col·lecció permanent, 5 exposicions virtuals i 46 imatges en qualitat gigapixel i amb un nivell de detall abans imperceptible a l'ull humà.

Amb el Museu d'Art de Girona, ja són 16 els museus catalans que a hores d'ara són presents a Google Arts & Culture, com a resultat d'una iniciativa del Departament de Cultura per a la promoció internacional del patrimoni conservat als museus catalans.

Fa un parell de mesos, el Museu d'Art de Girona es va incorporar a Google Street View, l'eina que permet fer un recorregut virtual per l'interior dels principals museus del món sense moure's de casa.

A partir d'avui serà present també a la plataforma Google Arts & Culture: https://artsandculture.google.com/partner/museu-d-art-girona?hl=en.

La tecnologia amb què s'han escanejat les imatges permet apropar-se a les obres més destacades de la col·lecció i veure'n detalls que a simple vista són inapreciables.

Per al centre suposa, a més, posar en valor els fons de les col·leccions, i augmentar la seva presència en l'àmbit digital i, per tant, la seva visibilitat i internacionalització.