El Canal, Centre d'Arts Escèniques de Salt, va viure ahir, i repetirà avui, una nit històrica amb l'estrena de l'espectacle de la primera promoció d'estudiants del grau superior d'arts escèniques de l'escola ERAM de Girona.

L'obra Història natural de la digressió vol. II, que també es podrà veure al festival Temporada Alta, és el resultat d'un treball de creació col·lectiu dels estudiants, sota la dramatúrgia i direcció de Ferran Dordal, que constitueix el primer dels diferents treballs finals de grau que els alumnes han de presentar.

Els estudiants han partit del concepte de «condició pòstuma» de la filosofa Marina Garcès, que proposa l'autoexigència com a solució a la sensació de final d'etapa que vivim actualment.

L'obra compta amb col·laboracions de diversos artistes, com ara el col·lectiu Agrupación Señor Serrano, Àlex Serrano, Àlex Rigola o Calota Subirós, entre d'altres.

Les intèrprets i creadores del muntatge són Clàudia Amela, Berta Camps, Eva Ferré, Inès Garcia, Laura Garcia, Sònia Llorens, Natàlia Llovet, Eugeni Marí, Diana Muñoz, Helena Pàmies i Laura Pujol. Formen part de 4t curs del GAE de l'ERAM, que enguany es convertiran en la primera promoció que surt de l'escola gironina, que imparteix l'únic estudi universitari oficial de Catalunya, i un dels dos de tot l'Estat espanyol.