02 de juny de 2018
02.06.2018

El Museu d'Art de Girona celebra l'Any Guinovart amb una exposició

L'artista és un dels màxims exponents de l'avantguarda plàstica catalana de la segona meitat del segle XX

02.06.2018 | 09:12
Josep Guinovart.

El Museu d'Art de Girona acull l'exposició temporal Guinovart. Referents vitals, amb la qual se suma a l'Any Guinovart, que commemora el desè aniversari de la mort de l'artista.

La mostra, que es podrà visitar fins al 30 de setembre, posa en relleu els artistes i moviments plàstics –com el modernisme–, que més van influir en Josep Guinovart però també la tradició, l'ofici i els paisatges viscuts que van deixar pòsit a la seva obra.

L'exposició recull un total de 31 peces de l'artista, elaborades entre la dècada del 1940 i els darrers anys del 2000, que dialoguen amb les obres de Mir, Monell, Gimeno, Picasso, Dalí o Miró, entre d'altres.

Guinovart (1927-2007) és un dels màxims exponents de l'avantguarda plàstica catalana de la segona meitat del segle XX.

La mostra, comissariada per Maria Guinovart amb la col·laboració de la Fundació Espai Guinovart d'Agramunt, hi és present el Guinovart dels inicis i el de les últimes etapes: el realista, expressionista, matèric o l'abstracte. Però sobretot «evidència» la recerca inacabable i l'experimentació constants amb tècniques, suports i materials.

La mostra es clou amb la projecció de la cantata homenatge que li va dedicar Carlos Santos Gui-no-vart (2007), interpretada per la Coral d'Avui.

L'Any Guinovart ha fixat una àmplia programació que proposa revisar, conèixer i descobrir alguna de les múltiples cares del prolífic artista. Al llarg d'aquest any, s'han previst una vintena d'exposicions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema