El II festival Amb So de Cobla de Palamós apostarà per la producció pròpia reivindicant la creació contemporània, i ho farà estrenant una producció encarregada a l'acordionista Kepa Junkera al costat de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

L'espectacle vol aprofundir en el treball que el músic basc està desenvolupant d'ençà de la presentació, a principis d'aquest 2018, del seu àlbum FOK (Premi de la Crítica de l'Enderrock al Millor Àlbum de Folk).

El Festival també tindrà l'espectacle Si són flors, floriran, amb un nom clau del folk-fusió a Catalunya com és Marcel Casellas i la seva Cobla Catalana dels Sons Essencials.

La producció de cloenda de la capitalitat de la Sardana de Figueres, Triple picat, també formarà part del festival. Aquest espectacle compta amb la col·laboració de la Jove Orquestra de Figueres, el Conservatori de Perpinyà i l'Orquestra i l'Esbart de Torroella de Montgrí, als quals s'hi suma la narració de l'actriu Cristina Cervià i els arranjaments i direcció musical del tenora Jordi Molina.

Amb So de Cobla se suma a la celebració de l'Any Viladesau incloent en la seva programació el 18è Concert - Memorial Ricard Viladesau, amb les cobles La Principal de la Bisbal i Els Montgrins, que tindrà lloc el 8 d'agost a les 22 hores, a l'Arbreda Municipal de Palamós, a manera de concert inaugural.

El festival buscarà en aquesta segona edició consolidar la seva singularitat tot apostant per la producció i sense renunciar a ser l'únic festival exclusiu de música de cobla de Catalunya.

El certamen, impulsat pel Departament de Cultura, la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Palamós, en col·laboració amb la Confederació Sardanista de Catalunya i l'Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, barreja tradició i innovació al voltant d'aquesta formació tradicionalment associada a 11 músics però que al festival es presenta en formats diversos.

La consellera de Cultura, Laura Borràs, va obrir ahir la roda de premsa del festival donant pas des de Brussel·les al seu antecessor, Lluís Puig.