La plaça dels Jurats de Girona acollirà avui la primera edició del festival Solar Sounds Food & Music, un esdeveniment que, amb la música electrònica com a protagonista, també comptarà amb food trucks, mercats, tallers i activitats per a tota família. La cita, gratuïta, comença a les 12 i s'allargarà fins les 22 hores.

El festival neix de la mà de Take Control Group, una promotora d'esdeveniments de música electrònica fundada a Girona i que, en els seus dos escassos anys de vida, ja ha programat festes d'aquest estil arreu de les comarques gironines, com també a Barcelona.

«A Girona hi havia un buit pel que fa a música electrònica», comenta l'Oriol Fernández, qui, juntament amb l'Eloi del Valle, són codirectors de Take Control Group. «Tot va començar entre amics. Muntàvem festes a casa d'un o de l'altre i, a poc a poc, la cosa va créixer i professionalitzar-se amb sessions a guinguetes, locals o terrasses d'hotels. Ara, per celebrar aquests dos anys hem organitzat el nostre primer festival», afegeix l'Eloi.

L'esdeveniment tindrà dues parts diferenciades. D'una banda, de les dotze del matí a les quatre de la tarda, tindrà lloc el «Mini Solar»: un seguit de tallers i activitats relacionats amb la música que estan dirigits a tota la família, tot i que, especialment, als més petits.

De l'altra, de les quatre de la tarda a les deu de la nit, hi haurà els sets dels discjòqueis. Actuaran quatre reconeguts artistes de l'escena gironina: Scoom Legacy, Enai, Kid Rose i Volpini -aquest darrer, guanyador del concurs de l'escola de música avançada i so EUMES. Tots ells destaquen pels sons i ritmes house, deep o techno i, com afirmen els organitzadors de l'acte, «actuaran entre un molt bon ambient».