La Fundació Mascort de Torrroella de Montgrí exposa més de 160 cartografies que van des del segle XVI al segle XIX. La col·lecció permet apreciar diferents mapes de Catalunya i Girona on destaquen les seves fortificacions ja que la majoria d'ells van ser elaborats en períodes de guerra.

Dins d'aquesta exposició hi ha un gran nombre d'obres de l'enginyer militar francès Sébastien de Beaulieu on prenen especial rellevància les litografies de ciutats com Roses, Girona, Lleida o Barcelona.

Aquestes cartografies formen part de la col·lecció personal de la Fundació Mascort i l'exposició està comissionada per Inés Padrosa, arxivera i bibliotecària del Castell de Peralada. Padrosa destaca que el fet d'exposar obres d'un període històric tan extens permet veure com ha evolucionat la geografia al llarg dels anys.

Padrosa ha fet especial incidència en la sala que hi ha dedicada a Beaulieu, ja que les obres d'aquest enginyer són la primera representació cartogràfica que es conserva de les ciutats gironines, fetes després de conflictes bèl·lics com la Guerra dels Segadors.