«M'interessa la puresa, la sinceritat i tot allò que no queda contaminat pel filtre dels interessos», declara intencionadament, com a carta de presentació, Tòfol Martínez, músic nascut a Sabadell el 1979 i que aquesta nit (22h) presentarà a la Vila Vella de Tossa de Mar, on resideix des de fa 12 anys, La verdad y la belleza, un disc amb lletra i música pròpia, produït per Marco Cinelli, i enregistrat en diverses etapes al llarg de tres anys als EUA, Salt, París, Londres, Madrid i la mateixa Tossa de Mar, per acabar mesclat a Berlín per Nick Foglia.

«Vaig començar a estudiar guitarra clàssica en una acadèmia de Sabadell i vaig cursar estudis de grau professional al Taller de Músics de Barcelona», explica l'empresari de La Mercè Records, que gestiona escoles municipals de música de Tossa, Vidreres, Sils, Hostalric, Caldes i Lloret.

Concertista de guitarra de blues, oferex una vuitantena de concerts anuals amb la Tòfol Martínez Blues Band, però en aquest disc entra en la faceta de cantautor. Ha treballat amb Big Mama, Antonio Orozco i ha compost per Hugo d' Operación Triunfo i per a anuncis de televisió i cinema.

Admirador de Serrat, ja ha presentat el seu La verdad y la belleza a Madrid i a Barcelona, i aquesta nit ho farà a Tossa de Mar, acompanyat de la seva banda de sis músics. Són catorze cançons que parlen de coses com les que ell anota al seu diari personal.