La multipremiada companyia valenciana Maduixa aportarà el toc de dansa amb l'espectacle Mulïer el 10 de juliol a la programació de l'Escènit, que omplirà de circ els carrers de Girona durant el mes de juliol. Maduixa oferirà una proposta dansada sobre xanques interpretada per cinc ballarines que ret homenatge a les dones lluitadores.

L'Escènit omplirà Girona de circ amb un total de vuit espectacles a la plaça del Pallol i al parc de la Devesa, del 2 al 23 de juliol, a càrrec del Teatre Municipal.

Encetarà la programació el mestre titellaire Alex Mihajlovski i el seu fidel acompanyant Barti, el dilluns 2 de juliol amb un espectacle de titelles.

El dijous dia 5 Los Muchachos, amb 78 Tours, presentaran un dels vestigis del circ tradicional: la roda de la mort. Mira T, el 16 de juliol, es presentarà com un solo a càrrec de Jordi Panareda, de Circ Pànic.

Koselig, de la companyia Capicua, es mostrarà tal com és el 9 de juliol a través de diferents tècniques aèries. Cirque Rouages, amb la gironina Mariona Moya, representaran ...Sodade... el 12 de juliol.

Els belgues cirque Exalté actuaran el 17 de juliol i clouran la programació els lleidatans Jam el 23 de juliol amb El Mêtre.