El president de la Fundació Bancària 'la Caixa', Isidre Fainé, i el president del Patronat del British Museum, Sir Richard Lambert, van signar ahir al matí al CaixaForum Barcelona un acord de col·laboració entre les dues institucions entre 2020 i 2024. Gràcies a la firma, els centres CaixaForum acolliran cinc nous projectes expositius organitzats conjuntament a partir de la col·lecció del prestigiós museu nacional britànic, amb un total de 20 punts d'exhibició. La primera mostra que es podrà veure gràcies a aquest nou acord és La imatge humana, entre 2020 i 2022, un repàs a les representacions del cos al llarg de la història i de diferents cultures.

A més, The American Dream rastrejarà 60 anys de la història recent dels Estats Units a partir de gravats d'artistes essencials com Andy Warhol, Jasper Johns, Robert Rauschenberg, Ed Ruscha, Kara Walker o Julie Mehretu. La tercera exposició mostrarà la creativitat dels habitants de les illes del Pacífic i presentarà la relació entre l'art i la vida a Oceania. El paper de les «Deesses» en diferents religions i un projecte d'investigació sobre «Mòmies egípcies» són les dues últimes propostes incloses en l'acord, que desembarcaran a l'estat Espanyol entre 2022 i 2024.

La signatura suposa l'inici d'una segona fase en l'aliança que mantenen ambdues entitats des del 2015 per a l'organització conjunta d'exposicions al territori espanyol.