El Claustre d'Elna exposa, fins al pròxim 30 de setembre, De Muses i Moebius, una exposició amb l'obra recent de Josep Canals i Núria Efe. Després d'haver exposat a Barcelona i a Colonia, l'escultor Josep Canals escull Elna per instal·lar la seva gran exposició d'estiu, a l'interior del claustre. Aquest artista, nascut a Sant Andreu de la Barca, viu des de fa uns anys al municipi de Casavells, a la comarca del Baix Empordà.

Canals treballa principalment el marbre però també el ferro, la fusta i el bronze. Les seves creacions són guiades per la teoria alemanya de la «Cinta de Möbius», d'una sola cara, contràriament a una cinta clàssica que en té dues. Aquest enfocament produeix una llarga sèrie de «8» allargats, que simbolitzen l'infinit. Entre la improvisació i els càlculs de savi, Canals és autor de peces fines i harmonioses, que conviden a tocar.

Una selecció de 31 d'aquestes formes compon aquesta exposició temporal. La complementen les muses, un total de 15 escultures contemporànies de Núria Efe. Aquesta artista barcelonina formada a la seva ciutat natal i a Cadaqués aborda el gravat, la ceràmica, la pintura i l'escultura. La vitalitat de les seves obres reforça l'expressió d'un discurs plàstic absolutament lliure, en el qual prevalen les formes humanes encarnades en objectes.