Més de 8.000 persones han passat aquest cap de setmana per la Platja Gran de l'Estartit (Baix Empordà) en la Revetlla de Sant Joan que ha organitzat per tercer any el Festival Ítaca. Les actuacions de Txarango, Che Sudaka i Dr Kràpula el divendres i de Ebri knight, Koers i Germà Negre dissabte van omplir una festa que ja s'ha convertit en una de les més multitudinàries de l'estiu a les comarques de Girona.

A més, aquest any els concerts van tenir un marcat tot reivindicatiu i de suport als rapers condemnats. Amb tots els artistes i el personal de l'empresa organitzadora a dalt de l'escenari, es va desplegar una pancarta amb el lema 'FreeValtonyc / A la presó per cantar' i, a través de la megafonia, es va reproduir una gravació del cantant on animava al públic a defensar els seus drets col·lectius.

L'èxit de públic ha fet que la de la Platja Gran de l'Estartit (Baix Empordà) sigui la Revetlla de Sant Joan més multitudinària de les que se celebren a la demarcació. La nit de divendres, el festival va penjar el cartell de 'no hi ha entrades' mentre que dissabte l'ocupació del recinte va voltar el 90%. A més, molts espectadors van optar per l'oferta de concerts més plaça de càmping. De fet, aquesta opció va quedar esgotada en poques hores.

Des de l'organització del festival creuen que la bona assistència d'aquest dos dies suposarà un "important increment" d'espectadors, i ja tenen coll avall que l'Ítaca 2018 tancarà amb la xifra més alta de públic de totes les sis edicions que s'han celebrat.

Tot i això cal recordar que encara queden dos caps de setmana més de festival. El primer comptarà amb les actuacions d'El petit de Cal Eril, Xarim Aresté i Fetus a La Bisbal d'Empordà. Vuit dies més tard dos dels grans noms del panorama musical català tancaran l'Ítaca. Roger Mas presentarà 'Parnàs' a la Ciutat Ibèrica d'Ullastret (Baix Empordà), i el dia 8 de juliol Albert Pla posarà punt i final a aquesta edició des de la Platja de Port Bo, a Calella de Palafrugell (Baix Empordà).