L'Esbart Marboleny de les Preses participarà aquest estiu a dos festivals internacionals a Eslovènia i a Taiwan. Els grups més grans de l'Escola de l'Esbart Marboleny viatjaran fins a Eslovènia i els integrants de l'Esbart Marboleny Jove actuaran a Taiwan, 13 anys més tard de la primera visita de Marboleny al país asiàtic.

Aquest pròxim dijous 28 de juny i fins al 3 de juliol, els grups més grans de l'Escola de l'Esbart Marboleny participaran al 17th International Children's Folklore Festival -Folkart- Festival Lent 2018 de Maribor, considerada la segona ciutat d'Eslovènia.

Durant dues setmanes el Festival Lent omple Maribor d'activitats culturals de música, dansa, teatre i tallers per a la mainada, passant per la gastronomia.

El Folkart és un dels esdeveniments culturals més destacats del país, que té l'objectiu de difondre i donar a conèixer el patrimoni tradicional de les cultures d'arreu del món com a garantia per preservar-ne la riquesa i singularitat.

D'altra banda, del 16 de juliol a l'1 d'agost l'Esbart Marboleny tornarà a Taiwan. La primera visita de Marboleny al país va ser el 2005, justament també amb els integrants que llavors formaven part de Marboleny Jove.

El grup de joves viatjarà fins al continent asiàtic per participar al festival Yilan International Children Folk and Folkgame Festival convidats pel Departament de Cultura de la regió de Yilan, considerat un dels 12 esdeveniments més importants de Taiwan i un dels millors festivals de dansa d'arrel tradicional del món.

Durant la seva estada a Taiwan els joves realitzaran 12 actuacions oferint als espectadors un recorregut per Catalunya i la nostra dansa d'arrel tradicional.