Banyoles es convertirà en capital del folk del 6 al 16 de juliol amb l'Ethno Catalonia, un festival que comptarà amb dotze concerts gratuïts i que s'emmarca en la iniciativa fundada el 1990 a Suècia.

A Banyoles, epicentre de l'Ethno Catalonia, estan previstes actuacions de grups i artistes com Cobla del Sons Essencials, David Mauricio, Criatures, Víctor Branch o la Balkan Paradise Orchestra.

L'organització Jeunesses Musicales International va arrencar aquell programa de música folk, ètnica i tradicional que, aquest any, se celebra a dinou països.

La proposta, que inclou una residència artística que reunirà a Banyoles quaranta joves músics, està dirigida a menors de trenta anys per preservar i potenciar el patrimoni tradicional.

Entre aquests residents, que compartiran en tallers la música dels seus països, hi haurà representants d'Algèria, Tunísia, Egipte, Txad, Uganda, Jordània, l'Índia, Noruega, Suïssa, Alemanya, Bèlgica, Regne Unit, Xipre i Espanya.

El colofó serà una gira, denominada Ethno Tour, en la qual aquests quaranta músics portaran un espectacle a cicles i festivals com el del Recinte Modernista de Sant Pau a Barcelona o el Pirineus Sud d'Osca.