Artistes de prestigi internacional com Philippe Mouratoglou, Carles Lama, Marisa Martins, Sofia Cabruja o Anastasia Risikov actuaran en la 33a edició del Festival Isaac Albéniz, que tindrà lloc de l'11 de juliol fins al 18 d'agost a Camprodon, en escenaris com el monestir de Sant Pere, cal Marquès o el casal camprodoní.

El festival arrencarà amb una activitat programada el dia 10 de juliol: una conferència de Mònica Pagès i la posterior projecció del documental sobre la pianista Alicia de Larrocha.

El dia 11, els alumnes premiats al Curs Internacional de Música Isaac Albèniz de l'edició passada oferiran el concert inaugural al Monestir de Sant Pere, a les 19h. El curs és, segons els organitzadors, una trobada molt esperada a les comarques gironines, ja que «ofereix a alumnes vinguts d'arreu del món la possibilitat de conèixer la vila, conviure amb els veïns i veïnes i formar-se en l'àmbit musical i personal en un espai únic i privilegiat».

El dia 12, a més, el monestir de Sant Pere acollirà la segona edició del concurs de piano Isaac Albéniz.

Els concerts d'Anastasia Risikov (13/7), els alumnes del curs (14/7), i la coral de Camprodon, amb la coral Indika de l'Escala i la coral de Sant Sadurní d'Anoia (22/7), completen un programa que també inclou el Non Stop Tango Trio (1/8), la soprano Marisa Martins (12/8), la integral de la Suite «Ibérica» per José Maria Duque (15/8), i Carles Lama i Sofia Cabruja (17/8).

El festival es donarà per acabat el dia 18 d'agost, a les 20h a cal Marquès, amb el concert del Quintet Occitània, amb Philippe Mouratoglou a la guitarra.

El festival es va presentar aquest dijous a la seu del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona amb Xavier Sala, alcalde de Camprodon; Anna Colomer, regidora de Cultura; Gennady Dzubenko, director artístic del festival, i Ramon Ramos, director del Patronat de Turisme.

En aquesta entrega es poden adquirir abonaments per a tots els concerts a un preu de 60?, i els menors de 25 anys gaudiran d'una tarifa de 8? per concert.