L´organista Juan de la Rubia torna per tercera vegada al festival Nits de Clàssica de Girona amb un concert que compta amb un repertori destacat, la integral del quadern d´Anna Magdalena Bach, al costat de la soprano Carolyn Sampson. Serà l´únic concert a l´estat.

Bach va regalar a la seva segona esposa, Anna Magdalena, el segon dels dos quaderns de notes manuscrites i apunts Musicals. Aquest segon llibre, que data de 1725, és una compilació musical d´obres del mateix Bach i d´altres compositors de la seva època.

Juan de la Rubia i Carolyn Sampson s'endinsaran, en una actuació al Museu d'Art de Girona, en aquest àlbum de la música domèstica del S. XVIII i dels gustos de la família Bach. En aquest concert, de la Rubia interpretarà l´orgue i el clavecí.

Natural de la Vall d´Uixó (Castelló), l´organista Juan de la Rubia ha actuat als principals escenaris d´Europa, així com a Amèrica llatina i Àsia, amb una acollida excel·lent del públic i la crítica.

Actualment és professor a l´ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i organista de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona.

Del 30 de juny al 29 de juliol, Nits de Clàssica de Girona acollirà alguns dels músics més destacats en el seu gènere en espais de gran bellesa i interès patrimonial de la ciutat.