El pavelló Victòria Eugènia de la Fira de Barcelona acollirà l'ampliació del MNAC, amb l'objectiu de facilitar el seu accés, i una altra part de l'espai es destinarà a «activitats expositives més generals» del mateix MNAC, la Fundació Miró, el Caixafòrum o la Fundació Mies van der Rohe.

Així ho van explicar ahir la consellera de Cultura, Laura Borràs, i el comissionat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, després de finalitzar la seva primera reunió oficial, en la que van mostrar «bona sintonia», i on van tractar sobre el canvi «immediat» en la direcció de l'Auditori, l'ampliació del MACBA i la Fira del Llibre de Buenos Aires, amb Barcelona de convidada, fet que, segons Borràs, la Generalitat veu com «estratègic».

Subirats va indicar que a final d'any s'acabarà la remodelació del pavelló Victòria Eugènia, de manera que «es podrà destinar a usos culturals i sobretot a la possibilitat d'ampliació del MNAC» i també a «activitats expositives més generals».

La idea, va dir, «és que el pavelló pugui tenir una doble funció, de permetre que el MNAC s'acosti a la plaça d'Espanya i això faciliti el seu accés i s'ampliïn les seves possibilitats».

Subirats va indicar que fins a l'any 2021 la meitat del pavelló serà encara d'ús firal, però en aquella data «ja serà íntegrament per a usos culturals».

Respecte als diners que es destinaran per a la remodelació de l'espai, ha avançat que l'Ajuntament, que és el seu propietari, destinarà quatre milions per al seu condicionament i després serà la Generalitat qui farà les seves aportacions. Borràs va reconèixer que s'ha gestionat fons Feder de l'ordre d'uns 2,5 milions.