Tino Barriuso (Burgos, 1948-2017) estimava la literatura. Poeta, novel·lista, dramaturg, físic i columnista, sempre va brindar el seu suport a joves talents.

En homenatge a la seva figura com a literat, al seu esperit creatiu i amb l'objectiu d'estimular la nova escriptura poètica, Diario de Burgos ha convocat el I Premi de Poesia Jove Tino Barriuso, al qual podran concórrer autors nascuts a partir del 26 de maig de 1993 amb llibres de poemes de tema lliure, inèdits i escrits en castellà.

L'obra guanyadora es publicada a l'Editorial Hiperión, on Barriuso va publicar algunes de les seves obres, i es distribuirà comercialment en llibreries.

L'autor rebrà un premi de 2.500 euros, 30 exemplars del llibre imprès i un trofeu commemoratiu. El termini per presentar les candidatures ja està obert i conclourà el 30 de setembre de 2018.

A través d'aquesta iniciativa, de caràcter anual, Diario de Burgos vol posar el focus en el desenvolupament del nou talent, ja que el premi no només està destinat a menors de 25 anys sinó que dos dels cinc membres del jurat també seran menors de 30 anys.