El Festival Temporada Alta de Girona i Salt, que se celebra del 5 d'octubre al 10 de desembre, ha sumat la localitat de Sant Feliu de Guíxols com a sisena subseu del certamen, que també ofereix la seva programació a Torroella de Montgrí, Banyoles, Celrà, Bescanó i Palafrugell.

Segons ha informat l'organització, Temporada Alta programarà al Teatre Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu tres espectacles: Immortal (17 de novembre), de Marc Angelet i protagonitzada per Bruno Oro, Un cop l'any (10 d'octubre), dirigida per Àngel Llàcer i amb Mar Ulldemolins i David Verdaguer, i Les noies de Mossbank Road (6 de desembre), dirigit per Sílvia Munt i amb la interpretació de Clara Segura, Marta Marco i Cristina Genebat.

Aquest espectacle es podrà veure també a Palafrugell (1 de desembre) i a Girona (8 de desembre). Immortal es podrà veure també al Teatre de Bescanó el proper 24 de novembre.

El festival va posar ahir a la venda les entrades per aquests tres espectacles, i també per a El color de la llum, del gironí Ferran Joanmiquel, que es podrà veure a Palafrugell (5 d'octubre).

Aquesta última producció es va estrenar en l'edició anterior del festival i s'emmarca dins un cicle de teatre Verbatim, de tipus documental i basat a reproduir testimonis orals de personatges reals sobre fets reals.

Les entrades per a Palafrugell es van posar també ahir a la venda. Temporada Alta hi programa en acord amb la Fundació Vila Casas. La Fundació també col·labora amb la programació del Festival a Torroella de Montgrí.

El Teatre Municipal de Palafrugell acollirà, doncs, dues funcions, Les noies de Mossbank Road, i El color de la llum, de Ferran Joanmiquel. A Palafrugell, l'obra forma part de les activitats organitzades en el marc de la X Biennal de Fotoperiodisme Xavier Miserachs.

Properament, es presentarà la programació de Celrà, Torroella de Montgrí i Banyoles. La programació completa es presentarà i es posarà a la venda a primers de setembre.

Des de principis del mes d'abril s'han anat avançant alguns espectacles de la propera edició de Temporada Alta i, d'alguns d'ells, ja es poden comprar entrades: Slava's SnowShow, El Petit Príncep, 25 il·lusions (Mag Lari), La Resposta, Èdip, Les noies de Mossbank Road (a Girona), Maria Arnal i Marcel Bagés, Albert Pla i Rosario.

També s'han presentat les produccions i coproduccions de Temporada Alta 2018, tot i que encara no s'han posat les entrades a la venda.

Produccions i coproduccions

En total, el festival ha produït o coproduït 17 muntatges aliant-se amb companyies, festivals, equipaments i institucions nacionals i internacionals.

Alguns dels muntatges destacats que s'han presentat són: La neta del Sr. Linh, una obra dirigida per Guy Cassiers amb Lluís Homar com a únic protagonista; L'omissió de la família Coleman, versió catalana del muntatge en el qual l'argentí Claudio Tolcachir dirigirà actors catalans; Uncanny Valley, una coproducció amb Rimini Protokoll i direcció d'Stefan Kaegi o Macho man, una instal·lació escènica d'Àlex Rigola crítica amb el masclisme.