El festival Acústica de Figueres celebrarà la seva 17a edició del 30 d'agost al 2 de setembre i tindrà Love of Lesbian, Els Catarres i Alfred García (OT) de caps de cartell. Doctor Prats, Joan Dausà, Albert Pla, Buhos i La Raíz són una mostra del ventall d'artistes que també actuaran en algun dels vuit escenaris proposats enguany. Consolidat a la franja dels 100.000 assistents en les darreres edicions, l'Acústica ha estat distingit per la Generalitat com a "festival estratègic de pop-rock de Catalunya" per haver demostrat que es pot assolir l'èxit amb una programació on la majoria dels artistes són catalans.

En aquesta edició, els espectadors també tindran una cita amb Quimi Portet, Núria Graham, Animal, Joanjo Bosk, Judit Neddermann, Iseo & Dodosound, Halldor Mar, Paula Valls i Hora de Joglar, a més del duet Madame Monsieur, darrer representant de França a Eurovisió.

Un any més, l'Acústica aproparà als escenaris els artistes locals emergents, i en aquesta edició serà el torn del grup reivindicatiu Pupil·les, els Senyor Oca, Pol Fuentes, els figuerencs Banannabeach, Lildami, el duet Serial Killerz i Ganges. A més, com és ja tradició, el festival acollirà la semifinal del concurs de bandes Sona 9. La programació també reserva un espai pels Dj Albert Planadevall, Carles Pérez, Jair Domínguez i La Serradora, que seran els encarregats de tancar amb ritme les nits de divendres i dissabte.

La cara més familiar de l'Acústica

L'Acustiqueta, la part diürna del festival, celebrarà la seva 6a edició amb un programa pensat pels més menuts. El grup Buhos farà un concert per a gaudir en família que girarà entorn del seu darrer disc i el projecte 'Reggae per Xics' de The Penguins presentarà un nou espectacle. També actuaran el productor musical Marc Parrot, la nova generació de les Macedònia i l'Orquestra Diversiones, ja un clàssic del festival. L'Acústica comptarà, a més, amb dues zones gastronòmiques i l'Acústica Market, un espai on dissenyadors podran exposar i vendre les seves col·leccions, i acollirà la Fira del disc del Col·leccionista.

Reivindicació i altres sorpreses

En aquesta edició del Festival Acústica no hi faltaran les reivindicacions polítiques, segons ha avançat el dimecres 11 el seu director, Xavi Pascual, en l'acte de presentació a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. Pascual ha recordat que el festival "sempre ha estat al costat del país" i que per això "passaran coses" que, ha recalcat, no s'anunciaran amb antelació. A més, ha revelat que el divendres 31 a la plaça Catalunya actuarà en el marc de l'Acústica un grup sorpresa que es descobrirà unes setmanes abans de l'inici del festival.

Durant la presentació, la consellera de Cultura, Laura Borràs, ha atribuït l'èxit de l'Acústica al fet que "ha acabat formant part de la vida" de tots els qui hi participen cada any, i ha conclòs que el festival és una "festa major de país". En la mateixa línia, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, coincideix subratllant el caràcter de "festa major" de l'Acústica i elogia l'ambient familiar que fan possible la proximitat entre els escenaris i la pacificació dels carrers i places.