L'artista Frank Romero, exmembre en els últims anys del grup Locomía, i actor, guionista i presentador, ha mort aquest dilluns a Huelva a causa d'una infecció. El seu representant, Paco San José, ha confirmat a Europa Press la notícia de la mort de Romero, que ha regentat durant els últims anys una escola d'art dramàtic a Huelva. La seva mort ha causat una gran commoció en el món del disc i de la cultura.

En la seva faceta d'actor va participar en les sèries de televisió 'Vidas cruzadas' o 'Arrayán', a més de en diverses pel·lícules, encara que una de les seves facetes més conegudes va ser quan va formar part del grup Locomía en els anys 1990. L'enterrament està previst que tingui lloc aquest dimarts 17 de juliol a la seva ciutat natal. Precisament fa un mes va morir el que va ser membre de la primera formació de 'Locomía', Santos Blanco, als 46 anys.Oblidat en un alberg

Sona a tòpic, però la història es va repetir en el cas de Santos Blanco: algú que va ser una estrella de l'espectacle mor en el més absolut dels anonimats i en la penúria. I amb l'excomponent de Locomía va ocórrer a Gijón. Fa diverses setmanes, un usuari de l'Alberg Covadonga -institució benèfica integrada a la xarxa d'atenció de la Fundació Municipal de Serveis Socials- apareixia mort a la seva habitació. Ni tan sols el seu company se'n va adonar i, de fet, se'n va anar a la dutxa pensant que seguia dormint. Però ningú sabia que es tractava d'algú que va triomfar sobre els escenaris, d'un integrant d'un grup que va causar furor a Espanya i Llatinoamèrica. Era Santos Blanco López, aquell ros de mirada angelical que movia el ventall al costat dels seus companys de Locomía en els inicis dels noranta.

La mort de Santos Blanco -molt primerenca, als 46 anys- va saltar a l'escenari mediàtic després de fer-ho públic l'agrupació actual de "Locomía", que es va tornar a ajuntar el 2011 amb nous integrants però sense perdre la seva essència. "Acabem de confirmar que Santos Blanco, membre de la primera formació de Locomía, ens ha deixat a la primerenca edat de 46 anys", va publicar llavors el compte oficial del grup famós per temes com «Loco Mía», «Loco Vox» o «Rumba Samba Mambo».