La llista de guanyadors de la XIV Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme es va donar a conèixer ahir i el jurat ha premiat 11 despatxos catalans, d'un total de 23 guardonats.

Entre els guardonats, hi ha la restauració de la Casa Vicens a Barcelona, de Martínez Lapeña i Torres i David García; la intervenció urbanística 'Carrer Plaça' al Turó de la Rovira , també a la capital catalana, dels gironins Bosch i Capdeferro; la Casa 1413 d'Ullastret, del despatx Harquitectes, i els pisos amb posidònia a Formentera, de Carles Oliver, Antonio Martín, Joaquín Moyá i Alfonso Reina i guanyadora del premi FAD.

Bet Capdeferro i Ramon Bosch ja van guanyar fa unes setmanes un premi FAD d'opinió en la categoria Ciutat i Paisatge pel projecte 'Carrer Plaça', situat al carrer Marià Lavèrnia de Barcelona.

La Casa 1413, de David Llorente, Josep Ricart, Xavier Ros i Roger Tudó, va ser finalista a l'última edició dels Premis FAD.

També ha estat premiada a la biennal l'Escola a Orosnnens (Suïssa), de Jaume Mayol i Irene Pérez (TEd'A Arq) -una de les guanyadores en la categoria del FAD internacional-; l'edifici universitari de Jordi Badia a Katowice (Polònia), i el Jardí Niel, a Tolosa, de Miquel Batlle i Michele.

La XIV Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme s'ha presentat enguany sota el lema 'Més habitar, més humanitzar' perquè s'han volgut destacar les intervencions urbanes enfocades a estratègies més sostenibles cap a un creixement interior de les ciutats.