El director gironí Isaki Lacuesta competirà per la Conxa d'Or a la secció oficial de la 66a edició del Festival de Sant Sebastià amb la pel·lícula Entre dos aguas, que ­narra la història de dos germans de raça gitana que ja apareixien en una de les primeres pel·lícules del director, La leyenda del tiempo, quan eren adolescents.

Serà la quarta participació de Lacuesta a la secció oficial i la tercera vegada que el director català competirà pel principal premi del festival, que ja va guanyar la el 2011 amb Los pasos dobles.

A Entre dos aguas, els dos germans Isra i Cheíto, molt influïts per la música i l'esperit de Camaron de la Isla, es retroben després que el primer fos condemnat a presó per tràfic de drogues mentre que l'altre es va allistar a Infanteria de Marina.

Quan Isra surt al carrer i el seu germà acaba una llarga missió es retroben a la illa de San Fernando i evocaran la seva infància i la mort violenta del seu pare.

Per la seva banda, Icíar Bollaín aspirarà per tercer cop a la tercera Conxa d'Or, aquesta vegada amb Yuli, on aborda la història del ballarí negre que es va convertir en primera figura del Royal Ballet de Londres.

L'edició el festival d'aquest any se celebrarà del 21 al 29 de setembre.