La Fira del Llibre del Pirineu celebrarà enguany la seva 22a edició, del 31 d'agost al 2 de setembre, a Organyà. L'esdeveniment va néixer l'any 1997 a Martinet de Cerdanya però des del 2003 ha estat Organyà qui l'ha acollit i fet créixer com a «referent per a la literatura de muntanya».

Els objectius de la fira són contribuir a enfortir i cohesionar el sector del llibre al Pirineu i ajudar a donar-li el màxim de visibilitat com a literatura amb caràcter propi. Entre els al·licients de la Fira hi ha l'entrega dels Premis Literaris Homilies d'Organyà, enguany amb 193 obres originals presentades.

També la Carrerada de llibres, una lectura simultània de llibres a peu de la C-14 al seu pas per Organyà, que sorprendrà els viatgers que hi circulin aquell dia.

Els carrers porticats del centre històric d'Organyà esdevenen espai de trobada d'escriptors, il·lustradors, editors, llibreters i lectors durant la Fira del Llibre del Pirineu. Hi haurà també una vintena d'editorials i llibreries que mostraran centenars de títols en què el Pirineu és l'eix central del contingut.