El segell Salamandra llançarà, per al pròxim 1 de desembre, una edició especial en castellà per commemorar el 20è aniversari de la publicació de Harry Potter i la pedra filosofal, la cèlebre novel·la juvenil protagonitzada pel petit mag, obra de l'escriptora britànica J. K. Rowling, segons va informar ahir l'editorial en un comunicat.

El llançament coincidirà amb la data de publicació del títol en espanyol l'any 1998, i es concretarà en quatre edicions especials de Harry Potter i la pedra filosofal dedicades a sengles cases de Hogwarts: Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw i Slytherin; cadascuna comptarà amb un nou escut identificatiu, il·lustracions de Levi Pinfold i material exclusiu.

Nascut d'una idea que va sorgir en un viatge amb tren i es va materialitzar en un petit cafè d'Edimburg, el primer títol de la saga va ser el llibre que va iniciar un fenomen global sense precedents, els efectes dels quals es tradueixen en més de 500 milions de còpies venudes a tot el món i versions traduïdes a 80 idiomes, a més d'inspirar una important franquícia cinematogràfica produïda per Warner Bros i que va constar d'un total de vuit lliuraments, l'últim dels quals va arribar als cinemes de tot el món el juliol de 2011. El personatge també ha inspirat una reeixida producció teatral i nombrosos videojocs, i manté avui dia la seva popularitat.