Dimarts va finalitzar la primera edició del casal d'art contemporani organitzat pel Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona, que s'ha dut a terme del 2 al 31 de juliol i en el qual han participat 9 nens i nenes d'edats compreses entre els 9 i 12 anys, ha estat realitzat sota el marc del projecte educatiu de centre. Aquest casal és el primer d'aquestes característiques a Catalunya. Durant el mes de juliol, aquest petit grup s'ha iniciat en el món de l'art contemporani aprenent sobre les diferents disciplines de l'art contemporani -pintura, escultura, performance, landart, il·lustració, fotografia, audiovisuals, etc, i ha gaudit de tot tipus d'activitats i tallers amb artistes.

Algunes de les activitats més destacades han estat el taller de performance que la mainada ha realitzat amb l'artista anglesa Denys Blacker, que actualment exposa Mapes efímers. Complicitats i sincronies al Bòlit, el taller de serigrafia amb l'artista Sebi Subiròs, un recorregut lúdic i musical per la ciutat de Girona amb el grup PulpoPop, un recorregut per la ciutat a través de les obres del projecte Milestone, i una visita a l'exposició de Joan Mateu L'oblit de la forma, a la Casa Pastors.

També ha tingut una excel·lent recepció l'intercanvi realitzat amb el Casal del Museu del Cinema. En aquest, els joves del Museu del Cinema van explicar la col·lecció de Tomàs Mallol als nens i nenes del casal d'art contemporani i, en contrapartida, els joves del casal d'art contemporani van explicar l'exposició de fotografia Un món paral·lel de Joan Fontcuberta.