La 10a edició de la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs de Palafrugell (Baix Empordà) obre les portes aquest dissabte amb les exposicions d'Henri Cartier-Bresson i Samuel Aranda com a grans protagonistes.

Del fotògraf francès es presenten un recull de les instantànies més representatives de la seva carrera. Aranda, per la seva banda, ha preparat una col·lecció inèdita expressament per a la Biennal: 'Ecosistema 19+1. Fotografia en els límits'. La del retratista de Santa Coloma de Gramanet no és l'única exposició que s'estrena.

En concret, set de les onze presentacions són inèdites. Una de les més destacades, segons explica Maria Planas, una de les organitzadores de la Biennal és 'Costa Brava Show', un recull de fotografies del propi Xavier Miserachs que encara no s'havien exposat mai. "Li hem volgut retre un homenatge, ara que fa 20 anys de la seva mort", ha reblat Planas.

Palafrugell es torna a omplir de fotografies a partir d'aquest dissabte. La 10a edició de la Biennal Xavier Miserachs porta fins a onze exposicions de reconeguts retratistes com el francès Henri Cartier-Bresson. Per a la Maria Planas, coorganitzadorda de l'esdeveniment, haver aconseguit portar la col·lecció de Cartier-Bresson és un "homenatge" a Miserachs. "Sempre intentem portar tenir propostes de fotògrafs contemporanis d'en Xavier", explica.

A més del francès, a Palafrugell s'hi podran veure els treballs d'importants fotoperiodistes com Samuel Aranda, que presenta un conjunt d'instantànies sota el títol 'Ecosistema 19+1. Fotografia en els límits'. Entre les diferents propostes es poden veure retrats de l'1-O amb la policia espanyola i a sobre una llegenda que diu 'Els carrers seran sempre nostres!'.

Qui també hi exposa és el fotoperiodista de l'agència Magnum Lorenzo Maloni. L'italià presenta el treball 'La caiguda del califat', on repassa la pèrdua de bastions del DAESH durant la guerra de Síria.

A més, també s'exposen obres de Sandra Balcells i la documentació que fa de la Setmana Santa Siciliana, i de Joan Alvado, que explica l'ofici de pastor a través d'un grapat d'instantànies.

L'exposició amplia aquest any l'horari. En lloc del mes que estava obert al públic aquesta vegada es podrà visitar durant dos mesos i mig, un fet que fa ser "optimista" a Planas per millorar les xifres d'assistència de públic.