El Terracotta Museu de la Bisbal d'Empordà va inaugurar ahir al vespre l'exposició temporal Madola. Vestigis. Es tracta d'una mostra formada per una selecció de peces dels últims deu anys de la producció de la ceramista Madola (Maria Àngels Domingo Laplana, Barcelona, 1944), que restarà oberta al públic fins al pròxim 18 de novembre. Al costat de l'artista barcelonina, el museu ha preparat una mostra d'un gran nivell artístic amb quinze peces escultòriques de gran format, obres on es pot contemplar el seu gran domini de la matèria i de la tècnica, en paraules de l'historiador de l'art Joan Miquel Llodrà Nogueras, són «cossos monolítics, totèmics, en forma d'altars, de vasos litúrgics, d'esteles, de piques, de ruïnes arquitectòniques, evocacions -vestigis- d'uns altres mons».

En aquesta exposició també s'hi poden veure tot un seguit de llibretes amb il·lustracions i dibuixos, creacions de petit format que ajuden a donar una visió més àmplia de la seva producció artística, «Madola reflexiona sobre allò que l'envolta -sobre l'existència quotidiana, personal i aliena-».

Aquesta mostra és «un compendi dels últims deu anys de l'artista, l'obra de factura més recent encara que hereva d'una llarga trajectòria, una visió íntima sobre el món per part d'una dona apassionada, forta, de caràcter. Quinze obres en les quals volums, matèries, textures i colors conformen i defineixen un dels universos més particulars de l'art català contemporani».

La política i la presó

A més, en aquesta nova exposició, també destaca la instal·lació d'una obra formada per trenta-quatre pintures que l'artista dedica als polítics catalans que es troben en situació de presó preventiva. En elles, Madola va voler mostrar la seva indignació creixent envers els fets transcorreguts des de l'empresonament dels polítics i fer visible la seva protesta sobre el paper. El passat mes d'abril es va publicar el llibre Ostatges polítics, un llibre realitzat a quatre mans al costat de la Montse Assens. En el llibre hi trobem reproduïdes aquestes pintures al costat de les poesies de l'escriptora. Els beneficis de la venda d'aquest llibre es destinen a la Caixa de Solidaritat.

Així doncs, a Madola. Vestigis es podran contemplar al costat de les mateixes poesies que les acompanyen. L'acte d'inauguració d'aquesta exhibició va ser presidit per l'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Lluís Sais i Puigdemont, i es va cloure amb l'actuació del grup de jazz Guillem Payaró Jazz Quartet, un projecte de recent formació integrat per joves músics de jazz de l'escena empordanesa.