Josep Bros va rebre divendres la Medalla d'Honor del Festival Castell de Peralada coincidint amb el recital líric que va oferir a l'església del Carme del Castell.

El Festival va voler reconèixer la gran tasca professional i el vincle del tenor amb Peralada, on va debutar fa 25 anys, en l'inici d'una carrera que l'ha portat a actuar en teatres de tot el món. Acompanyat pel pianista Marco Evangelisti, el recital va començar amb la música del compositor Francesco Paolo Tosti i les peces Malia i l'ultima canzone. A la primera part, els músics van interpretar Una furtiva lagrima, de l'òpera L'elisir d'amore, de Gaetano Donizzeti, una peça que Bros va dedicar a Carmen Mateu de Suqué, fundadora del Festival de Peralada, traspassada el gener passat. Aquesta òpera va ser la primera que el tenor va interpretar al Castell. També va cantar temes de Vincenzo Bellini: Malinconia, Ninfa gentile i Ma rendi pur contento.

Jules Massenet va ser el compositor que va obrir la segona part del recital. Josep Bros va interpretar Ouvre fes yeux bleus.

Un cop acabat el recital, el tenor va rebre la Medalla d'Honor del Festival Castell de Peralada de mans de la presidenta, Isabel Suqué Mateu. Va ser un moment emotiu, ja que Josep Bros va rebre el reconeixement amb llàgrimes als ulls. Una medalla que, segons el tenor, és molt significativa: «tinc relació amb el festival de Peralada des que era molt jove, quan era estudiant de cant. És per a mi un honor, em sento privilegiat d'estar aquí. Tinc records molt macos de Carmen Mateu».