La banda barcelonina Mishima és el darrer nom que s'incorpora al cartell de l'Acústica 2018, que se celebra Figueres del 30 d'agost al 2 de setembre. La formació liderada per David Carabén oferirà la mitjanit del 31 d'agost un concert gratuït a l'escenari de la plaça Catalunya que servirà per commemorar el desè aniversari de l'àlbum Set Tota la Vida (2007), considerat un dels treballs discogràfics essencials des de principis del segle XXI publicats a Catalunya.

Produït per Paco Loco a El Puerto de Santa María, el quart àlbum compta amb temes avui dia ja emblemàtics com Un tros de fang, La forma d'un sentit o La tarda esclata. Tal com van anunciar ahir fonts de l'organització del festival, el grup barceloní «es permetrà la llicència de la nostàlgia per recordar-nos que mai ha oblidat d'on ve i, per sobre de tot, a on va».

Mishima s'afegeix així a una programació en la qual destaquen noms com Love of Lesbian, Els Catarres, Alfred Garcia, La Raíz, Albert Pla, Joan Dausà, Quimi Portet o Doctor Prats.

Amb una previsió d'assistència de 100.000 espectadors com en les darreres edicions, el festival figuerenc se situa en el podi de certàmens a Catalunya només superat pel Primavera Sound i el Sònar, tots dos a Barcelona. El secret de l'èxit es basa en una programació amb el 90% d'artistes catalans, tret distintiu del festival estratègic de pop-rock de Catalunya i que compta amb el reconeixement de les administracions.

El passat mes de març, l'organització de l'esdeveniment, Promo Arts Music, va arribar a un acord amb l'Ajuntament per «blindar» el festival a la ciutat els propers tres anys, després de diversos anys d'incertesa. El conveni que van signar ahir ambdues parts preveu una subvenció anual de 240.000 euros i s'assegura la continuïtat del certamen a la capital de l'Alt Empordà.